Ny måsskrämma vid Leksands båtklubb i Leksand

Här visas en film där vår fågelskrämma drake Blackbird håller måsar och andra fåglar borta från bryggan vid Leksands båtklubb i Leksand. En fågelskrämma för båt helt enkelt. Båtklubben ligger vid Dalälven och även här vill gärna fåglarna vara och skita ner båtar och bryggor. Vill även du ha din brygga fri från måsskit så ska du kolla in våra fågelskrämmor som funkar utmärkt som måsskrämma. Här har man valt att montera fågelskrämman och spöt direkt på bryggan istället för på marken. Denna metod kan man med framgång använda sig av om det finns något lämpligt att fästa spöt i på bryggan. Vanliga kraftiga buntband eller slangklämmor som ni kan köpa på Clas Ohlson eller Biltema brukar vara bra för att kunna fästa spöt direkt på bryggan. Vårat tips till en stabil montering är att fästa jordspettet på bryggan och sen trä spöt på jordspettet som det är tänkt från början. På så vis får man ett spö som blir förstärkt av jordspettet och klarar tuffar krav från vindar. Det är en fördel att spöt kan rotera fritt och röra sig efter hur vinden ligger. Det blir inte samma påfrestningar som när spöt sitter fast direkt i någon stolpe eller liknande. Man har även möjlighet att ta bort fågelskrämman om man snabbt skulle behöva, t ex om det skulle blåsa för mycket. Våra kompletta kit innehåller
  • Valfri drake, (Eagle Eye, Höken eller Blackbird).
  • Robust spö med roterande topp 7 m.
  • 4 m lina
  • Jordspett för att sätta i jorden eller för montering på brygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *