Vår fågelskrämma har hittat ett hem i Gävle – perfekt för Brynäsare

Varför köper man en fågelskrämma?

För att man har problem med fåglar är väl den första och största anledningen. Fåglar som skitar ner, som stör, väsnas eller bygger bon där vi inte vill att de ska bygga bon.

Men man kan även köpa en för att den motsvarar ens favoritfärger, eller ens favoritlag i ishockey.

Under marknaden i Rättvik i helgen kom två Gävlebor förbi och tyckte att fågelskrämman var så snygg i sina Brynäs-färger. Kanske lite retsamt för oss som håller till i Leksand och hejar på ett visst annat lag… Paret från Gävle valde till slut att slå till på en fågelskrämma drake Eagle Eye då de trots allt hade problem med fåglar i sitt villaområde. Nu svävar en – enligt dom – Brynäs-fågelskrämma mellan grannarna som hejar på Färjestad och den andra grannen som hejar på Leksand.

Alla anledningar att skaffa en fågelskrämma är bra anledningar – oavsett lagtillhörighet.

Fågelskrämma drake Eagle Eye perfekt för Brynäsare

 

Fågelskrämmor för balkong, tak, båt, bryggor, trädgårdsland säljes på Rättviks marknad

birdcontrol.se är på plats på Rättviks marknad och säljer effektiva fågelskrämmor som kan användas mot envisa måsar, duvor, kanadagäss, skator, kajor, gäss m.m.

Fågelskrämmor säljes på Rättviks marknad

Fågelskrämmor säljes på Rättviks marknad

Flygande fågelskrämmor säljes på Rättviks marknad

Vi är på plats på knektplatsen under fredag, lördag och söndag. Vi har hittills träffat både nya och gamla kunder, vilket är riktigt roligt.

Vi träffade Mats från Alfta som berättar att han är supernöjd med sin fågelskrämma drake Blackbird som han köpte av birdcontrol.se under sommaren 2016.

Jag är så nöjd med min fågelskrämma. Jag odlar mycket bär och har haft problem med att fåglar äter upp min skörd. Sen jag skaffade min fågelskrämma drake Blackbird så har jag inte behövt använda mig av nät över mina buskar. Fåglarna vågar helt enkelt inte flyga fram till bären när fågelskrämman flyger. Tack birdcontrol.se, jag är supernöjd!

-Mats, Alfta.

Vår uppsatta fågelskrämma syntes långt och många nyfikna besökare ville veta mer om våra fågelskrämmor. Det är riktigt roligt att fler och fler får upp ögonen för vad en fågelskrämma kan göra och att den faktiskt fungerar på riktigt.

Många kunder berättar om misslyckade försök med att sätta ut en uggla som fågelskrämma.  Det finns en fågelskrämma uggla med rörligt huvud som kunder berättar fungerar någon vecka och sedan struntar fåglarna i den. Vår lösning med en fågelskrämma på spö ger bättre effekt då den hela tiden rör sig oregelbundet i luften och ger därmed ett naturtroget intryck. Man kan faktiskt missta fågelskrämman för en riktigt rovfågel om man ser den på håll.

Fågelskrämma på balkong – Fågelskrämma Drake Blackbird monterad vid Allévillan i Leksand

Fågelskrämma på balkong, går det att genomföra? absolut säger vi. Här är ett exempel där vi monterat en fågelskrämma på balkong. Vi monterade en fågelskrämma drake Blackbird som vi hoppas kunna skrämma bort 10-12 st duvor som har byggt bon på ett tak. Över tid så vittrar tegelpannor sönder av all fågelskit som duvorna producerar.

Vid Allévillan i Leksand finns det flera utmaningar. Dels att skrämma bort duvorna, men också hur fågelskrämman ska monteras på bästa sätt. I vanliga fall monteras jordspett direkt ner i marken och sedan sätter man spöt på jordspettet. I detta fall behövdes en speciellösning där vi monterar jordspettet snett ut från en balkong under taket där duvorna uppehåller sig. Här använder vi två st kabelklammer och kraftig skruv för att få bra stabilitet. Spöt sätts sedan på jordspettet på samma sätt som vid markmontage. Fördelen när man använder jordspettet är att spöt får en bättre stabilitet än när man monterar spöt direkt  utan jordspettet.

 

Fågelskrämma på balkong monterad med spö och jordspett

Fördelen är också att man lätt kan ta ner spöt om der börjar blåsa kraftigt. Hade man monterat spöt direkt på balkongen så krävs det skruvdragare för att plocka bort spöt, vilket genast gör det krångligare.

Här använder vi Komplett Fågelskrämma Kit 360 Pro – Blackbird. I kittet ingår:

  • Fågelskrämma drake Blackbird
  • Teleskopspö 360 Pro 7m
  • Jordspett 28 mm

Fördelen med att välja detta kit är att spöt är utrustat med en roterande toppögla som fritt kan rotera 360 grader. Detta gör att det är mindre risk att draken trasslar sig runt spöt.

För att få en mer robust installation valde vi att linda eltejp runt varje skarv på spöt, detta för att det inte ska kunna kollapsa ihop. Egentligen behövs inte detta, men för att säkerställa installationen så gjorde vi denna åtgärd.

 

Fågelskrämma på balkong fäst med jordspett på balkong med blackbird
För att inte riskera att fågelskrämman trasslar in sig i hustaket eller närbelägna träd så kortade vi av linan ca 1 m. Så istället för den totala längden på 4 m så är linan nu ca 3 m lång.

 

Fågelskrämma på balkongen vid Allevillan i Leksand

Fågelskrämma monterad på balkong i Leksand

Nöjda kunder visar installationer av sina flygande fågelskrämmor

Flygande fågelskrämmor monterade på Åkessons bilcenter i Leksand

Här sitter en Fågelskrämma Drake Blackbird samt en Fågelskrämma Drake Höken uppe på taket på Åkessons bilcenter i Leksand.

 

Flygande fågelskrämma drake uppsatt på taket på Konditori Siljan i Leksand

Vid Siljans konditori i Leksand sitter en Fågelskrämma Drake Blackbird monterad ovanför uteserveringen för att skrämma objudna fåglar från att äta upp kvarglömda rester.

Fågelskrämma drake monterad på brygga vid Tilbble bystuga i Leksand
Tibble bystuga har låtit monterat en Fågelskrämma Drake Blackbird ångbåtsbryggan vid dalälven i Tibble, Leksand.

Fågelskrämma monterad på brygga vid Leksands strand.

 

En Fågelskrämma Drake Höken är monterad vid Siljans strand i Leksand.

 

Fågelskrämma i Gävle monterad på en flytbrygga

Fågelskrämma Drake Höken monterad vid en brygga i Furuvik i Gävle.

 

Fågelskrämma på tak på Leksands Gymnasium

Leksands gymnasium har monterat 3 st fågelskrämmor.

 

Flygande fågelskrämma på silo vid bondgård för att skrämma fåglar

Här är en Fågelskrämma Drake Blackbird monterad längst upp på en silo för att främst skrämma kajor och fiskmåsar.

 

Flygande fågelskrämma på spö monterad på skorsten på hustak

Fågelskrämma Drake Blackbird monterad på hustak i Leksand.

Montering av flygande fågelskrämma på industritak vid UNE-produkter i Leksand

Flygande fågelskrämma drake monterad på industritak i Leksand

Montering av flygande fågelskrämma drake blackbird på UNE-produkters industritak i Leksand.

Här monteras några Fågelskrämma Drake Blackbird på UNE-produkters industritak vid Norsbo i Leksand. På taket bygger fiskmåsar varje år bo. Problemet med fågelskit och skränande måsar har pågått i många år, men när UNE-produkter fick höra talas om birdcontrol.se och lösningen med flygande fågelskrämmor så var beslutet att köpa in dessa väldigt enkelt. Fågelskrämmorna monteras på varsitt långt teleskopiskt spö. Längst upp i toppen av spöet fästes sedan en 4 m lina.

Vid monteringen var det en svag vind som fick draken att genast flyga upp och börja skrämma fåglar.

 

Fågelskrämma drake blackbird

Fågelskrämma Drake Blackbird användes vid installation vid UNE-produkter.

 

Montering av fågelskrämma drake blackbird på industritak i Leksand

Fågelskrämma Drake Blackbird monteras med speciella fästen på taket.

 

Montering av fågelskrämma på industriktak i Leksand

Vid montering kan man sätta det teleskopiska spöt med en liten lutning. Detta för att förhindra att fågelskrämman trasslas in sig i spöt när det inte blåser. Om spöt ska stå rakt upp eller lutas får man testa sig fram till vad som fungerar bäst på platsen.

Montering av flygande fågelskrämma på industritak i Leksand

 

Taket vittnar om att fåglar har varit på besök tidigare, efter att Fågelskrämma Drake Blackbird är monterad så är detta ett minne blott.